Fabrika GAZ

GAZ je najbolji ruski proizvođač komercijalnih vozila. Proizvodni program kompanije uključuje laka i srednje opterećena komercijalna vozila, teške kamione, autobuse, motore i
preko 500 vrsta specijalnih vozila.

Jedan od vodećih
LCV proizvođača u Europi
Izvoznik preko
40 zemalja
№1 proizvođač komercijalnih vozila u Rusiji
PREKO 500 VRSTA
SPECIJALNIH VOZILA
NAŠE TEHNOLOGIJE
Ekološka rješenja
100% električni autobus GAZ
100% električni GAZelle NEXT
GAZon NEXT CNG
1 / 3
Inovacije
Digitalna telematika
Napredni sistemi za pomoć vozaču
Vozila sa samostalnim upravljanjem
Terenska
vozila
1 / 5
Sobol Business
4wd minibus
Sobol 4x4 je terensko vozilo za posao, rekreaciju i putovanja.
Zbog visoke udaljenosti dna od ceste i dužeg vješanja, kao i impresivnog terenskog „naoružanja“,uključujući odabran pogon na sva četiri točka, zupčanike malog dometa i blokiranje diferencijala na stražnjoj osovini, Sobol 4x4 lako prelazi teškim terenima na kojima većina AWD kolega ne bi uspjela.
GAZ Sportski Tim
Pouzdanost terenskih vozila GAZ dokazana je u teškim uslovima rali trka. Tim GAZ Raid Sport dvostruki je pobjednik ruskog prvenstva u reli-trkama. Učestvovao je u maratonskim utrkama Silken way 2012., 2013. i 2016. GAZ-ovi trkački automobili izrađeni su na platformama serijski proizvedenih vozila, a njihovi sklopovi i komponente serijski su ugrađeni na vozilima u liniji: okviri, osovine, motori, mjenjači , opruge sa listom i upravljački mehanizmi.
86 LEGENDARNIH
GODINA
Automobilski pogon GAZ (GAZ) osnovan je 1932. godine kada je prvi kamion "jedna i po tona" GAZ-AA sišao sa svoje linije.
Od trenutka uspostavljanja, GAZ je proizveo preko 18 miliona vozila koja su pokrenula u proizvodnju preko 350 modela i njihovih derivata. Vozila GAZ odražavaju istoriju Rusije i razvoj automobilske industrije. Vozila proizvedena u Fabrici automobila u Gorkom, oličenje su cijelih epoha u životu zemlje.
Prvi GAZ-AA silazi sa linija. Nizhny Novgorod. 1932
GAZ-A vozila napuštaju Palatu Emira od Bukhara. Samarkand, 1936
GAZ-M1 Emka na putu prema Pamiru. 1936
GAZ-51 tokom žetve u Nizhny Novgorod regiji. 1952
GAZ-63Д traktor kamion sa polu-prikolicom GAZ-707 napunjenom sa pamukom u Uzbekistanu. 1955
GAZ-51 i GAZ-69 vozila na 6-om svjetskom festivalu mladih. Moskva. 1957
Yuri Gagarin, prvi astronaut, u GAZ šopu za sklapanje dijelova. 1963
GAZ-66 u Kara Kum pustinji, Turkmenistan. 1963
Glumica Sophi Loren i Sovjetski glumac Sergo Zakariadze pored auta GAZ-13. Moskva. 1965
JEDINSTVENE TRADICIJE
INŽENJERSTVA
Sav razvojni posao izvodi se u vlastitom inženjerskom centru kompanije - najvećem ruskom istraživačkom i razvojnom pogonu, koji podržava čitav ciklus automobilskog inženjerstva: razvoj koncepata i dizajna, planiranje, prototipiranje, modeliranje i testiranje, dizajn proizvodnih procesa, inženjering i certificiranje.
MODERNA PROIZVODNA MJESTA
SA VISOKIM NIVOOM AUTOMATIZACIJE
GAZ ima 13 proizvodnih lokacija u Rusiji i montažne pogone u Turskoj i Kazahstanu. Danas u kompaniji radi preko 40 000 visoko kvalificiranih radnika. Jedinstveni sistem proizvodnje omogućava povećanje efikasnosti proizvodnje uz maksimalan fokus na kupca, istovremeno uklanjajući sve gubitke i uključivanje svakog zaposlenog u organizaciju stalnih poboljšanja proizvodnje. Nivo automatizacije na proizvodnim mjestima GAZ-a dostiže 75% u nekim operacijama.

Informacije o demontaži

download