NOVO VATROGASNO VOZILO GAZON NEXT ZA GRAD GRADIŠKA

08.07.2020.

Profesionalna vatrogasna jedinica Gradiška dobila je jedno navalno vatrogasno vozilo na bazi šasije GAZON NEXT. Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, koji je prisustvovao primopredaji novog vozila, rekao je da je Profesionalna vatrogasna jedinica dobro materijalno i tehnički opremljena i ima obučene vatrogasce za sve intervencije na zaštiti ljudskih života i materijalnih dobara.

3VatrogasnoGradiska.jpg
4VatrogasnoGradiska.jpg
5VatrogasnoGradiska.jpg

Starješina Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška Goran Stojaković rekao je da je novo malo vatrogasno vozilo namijenjeno prevashodno za intervencije u naseljenim mjestima. Stojaković je pojasnio da vozilo ima mogućnost gašenja požara vodom i pjenom i uz kombinaciju sa vozilom-cisternom može intervenisati u svim požarima.

“Upotrebom ovog vozila biće smanjena potreba za djelovanjem glavnog navalnog vatrogasnog vozila”, naglasio je Stojaković.

On je naveo da su gradiški vatrogasci ove godine imali 135 intervencija, što je u skladu sa višegodišnjim prosjekom, ali da se u toku narednih ljetnih dana očekuje više intervencija na gašenju požara na otvorenom.Vatrogasac Borko Drinić rekao je da novo vozilo i oprema mnogo znače za efikasnost u radu i zaštitu vatrogasaca prilikom intervencija.