Gazelle
next

UDOBNA 
KABINA
NEXT kabina je udobna i prostrana. Izrazite karakteristike NEXT kabine uključuju izvrsnu ergonomiju i pažnju na detalje.

Niše, police, pretinci za rukavice

Puno niša, kutija i pretinaca (na instrumentnoj ploči, iza zida podnožja i ispod vozačkog sjedala) omogućava držanje svega potrebnog na cesti pri ruci. Na zahtjev se mogu ugraditi stropna konzola i dodatni pretinci.

TABLA
INSTRUMENATA

Tabla instrumenata izrađena od mekane dodirne plastike sadrži ugrađeni računar na kojem se nalaze informacije o osnovnim parametrima vozila. Pozadinsko osvjetljenje na tabli s instrumentima može se podesiti.

AUDIO
SISTEM

Za udobnost kupaca čak je i osnovna maska vozila spremna za zvuk koji sadrži ISO priključke za zvučnike ili glavnu jedinicu, a takođe je opremljena sa 2 zvučnika.

Vrijeme provedeno na putu oživjet će moderni audio sistav s USB priključkom i upravljačkim tipkama na volanu.

Električni prozori i retrovizori

Osnovna izvedba Next sadrži prozore sa strujom Brose s optimalnom brzinom otvaranja / zatvaranja od 5-6 sekundi.
Bočni retrovizora sa grijanjem pružaju dobru vidljivost čak i pri jakom mrazu. Električni retrovizori omogućuju podešavanje stražnjeg pogleda u bilo kojem trenutku.

Udobno vozačko sjedište

Udobno vozačko sjedalo s poboljšanom anatomskom podrškom s pet nivoa podešavanja još je jedna prednost Next vozila. Optimalna krutost i oblik sjedala omogućava vam da sjedite udobno za volanom. Zahvaljujući tome vozač se ne umara čak i na dugim putovanjima.

Potpora u donjem dijelu leđa, naslon za ruku i grijanje pružaju maksimalnu udobnost.

Udobna mikroklima

Delphi klima uređaj visokog učinka instaliran u Next vozilima pruža izvrsne performanse za hlađenje i grijanje kabine, kao i odmrzavanje vjetrobranskog stakla: već nakon 5-7 minuta zaboravit ćete na mraz vani. Učinkovita ventilacija ispuha i kabinski filter čiste zrak u kabini. Moderni radijator koji se sastoji od dva odvojena elementa značajno povećava efikasnost rashladnog sustava i na taj način sprečava pregrijavanje.

Upravljanje

Vozači bilo koje građe i visine osjećat će se kao kuće kod volana Nexta zahvaljujući podesivom upravljačkom stupu koji absorbira energiju. Novi ZF sistem za upravljanje s hidrauličkom asistencijom poboljšava upravljivost i stabilnost vozila na cestama s neravnom površinom. To je rezultat integriranja sistema prednjeg vješanja i upravljačkog sistema u jedan modul. Visok kapacitet absorpcije energije vješanja osigurava ugodan prelazak izbočina.

Kuda dalje?

Tu smo da vam pomognemo, 24 sata dnevno, 365 dana u godini.