Gazelle
next

KAPACITET
TERETNOG PROSTORA
Pravougli profil nadstrešnice omogućava povećanje kapaciteta teretnog prostora do 12m³. Optimalni dizajn osnovne šasije omogućava ugradnju različitih vrsta sekundarnih konstrukcija prema individualnim potrebama kupca, dok kapacitet prtljažnog prostora može doseći 20m³.

KAPACITET
Prostrano i udobno ravno kućište dobro je prilagođeno za prijevoz svih vrsta tereta. Ravno kućište slobodno može smjestiti 5 standardnih euro-paleta, dok vozilo sa produženim ravnim kućištem može smjestiti 6 euro-paleta.

Ravno kućište
Prostrano i udobno ravno kućište dobro je prilagođeno za prijevoz svih vrsta tereta. Ploče se otvaraju sa tri strane što omogućuje maksimalni pristup teretu i olakšava postupak utovara.

GAS OPREMA
GAZelle NEXT opremljena je opremom kompresovanog gasa klase Euro 5 koju proizvodi italijanska kompanija OMVL. Korištenje opreme za kompresovani plin osigurava ekološku kompatibilnost i minimalne troškove posjedovanja vozila.

NOVO PREDNJE 
VJEŠANJE
Modularna šema koristi se u vješanju sistema NEXT koji kombinuje potkrovlje, vodilicu vješanja, upravljački mehanizam i poprečni stabilizator. Koriste se visokokvalitetne komponente specijaliziranih domaćih i stranih proizvođača. Nezavisno prednje vješanje s dvostrukom ručicom Next nudi udobnost putovanja, stabilnost na cesti i preciznost vožnje. Njegova je pouzdanost dobra kao i pouzdanost suspenzija listova.

NOVO STRAŽNJE 
VJEŠANJE

Vlasnički dizajn stražnjeg vješanja koji uključuje novu pomoćnu oprugu i moderne amortizere od Mandoa, s izmjenjenom šemom pričvršćivanja osigurava bolju stabilnost i lagan rad sklopa s potpuno opterećenim vozilom.

Zaštita od korozije

Tijelo GAZelle NEXT sastoji se od 68 potpuno pocinkovanih čeličnih dijelova i 16 plastičnih dijelova, što garantuje da neće biti ozbiljne korozije tokom 8 godina s neograničenim kilometražama.

Kompletno novi sistem kočenja

Kočioni sistem GAZelle NEXT ima trostruku sigurnosnu marginu i rekordne performanse kočenja. Kočnice kompanije Mando, vakuumski pojačivač i Bosch ABS sistem 9 generacije. Ventilirane disk kočnice daju visoku efikasnost kočenja i kao rezultat - kraći put zaustavljanja.

Integrisani sistem upravljanja

Integrisani sistem upravljanja od strane ZF-a s hidrauličkom asistencijom u osnovnoj oblozi pruža izvrsno rukovanje i ispravnost kretanja po neravnim cestama, eliminirajući potrebu za podešavanjem upravljača.

Ojačani e-obloženi okvir

Ojačani e-obloženi okvir potpuno je prilagođen za rad u ruskim uslovima na cesti i dizajniran je za povećana opterećenja zahvaljujući uvođenju dva elementa ojačanja.

Kuda dalje?

Tu smo da vam pomognemo, 24 sata dnevno, 365 dana u godini.