Gazelle
next

POVEĆANA 
STABILNOST
U novom modelu Next pokazatelji aktivne sigurnosti poboljšani su za 8-10% (u poređenju s evropskim kolegama) radi sigurnog manevriranja u hitnim situacijama. Takav rezultat postignut je izmijenjenom kinematikom prednjeg vješanja sa novim karakteristikama amortizera.

SIGURNOSNI POJASEVI

Udobni sigurnosni pojasevi novog dizajna kompanije TAKATA omogućuju vezanje vozača i putnika čak i u glomaznoj zimskoj odeći.

Next dolazi u kompletu s novim ABS sistemom devete generacije Bosch kompanije. U perspektivi je moguće Next opremiti ESP sistemom.

KOČIONI 
TRAG
Kočioni trag Nexta je 5% kraći od europskih kolega, a sila pedale je 1,5 kg manja od svojih vršnjaka. Površina kočnih obloga u novim prednjim kočnicama povećana je za 50%.
VISOKI NIVO
PASIVNE
SIGURNOSTI
Parametri sistema vješanja idealni su za ruske uslove i optimalno su odabrani kako bi se osigurala udobnost i sigurnost vožnje. Zaštita vozača i putnika osigurana je povećanom jačinom karoserije i zahvaljujući činjenici da dizajn elemenata snage kabine vozila uključuje programibilne zone koje osiguravaju u slučaju frontalnog udara (u razvoju dizajna su učestvovale kompanije Somau i Magna ).
  • Jačanje nosača i bočnih šipki.
  • Poboljšana vidljivost.
  • Poboljšana vidljivost u mraku.

POBOLJŠANA
VIDLJIVOST
Ugrađena su veća ogledala (+ 30%) s električnim grijanjem, povećan je ugao gledanja i "mrtve zone" su smanjene da bi se poboljšala vidljivost u Next modelu. Pouzdano prikriveno pričvršćivanje i aerodinamika ogledala smanjuju kontaminaciju bočnih stakala. Dizajn sa dvije tačke pričvršćivanja stakla povećava ukočenost i smanjuje vibraciju.

ELEKTRIČNO GRIJANJE 
VANJSKIH OGLEDALA
Next vozila su u osnovnoj verziji opremljena električnim grijanjem i imaju električni pokretač kao opciju.

FAROVI
Farovi Next modela razvijeni su koristeći Magneti Marelli komponente, sa većom površinom reflektora i boljim parametrima osvetljenja površine puta. U svojoj osnovnoj verziji vozilo je opremljeno dnevnim svjetlima.

Kuda dalje?

Tu smo da vam pomognemo, 24 sata dnevno, 365 dana u godini.