Sobol business 4WD

Udobnost vozača

Izvrsne terenske performanse, uz visok nivo komfora prave višenamjensko vozilo. Snažni motor omogućava lako kretanje ritmom gradskog prometa. Minimalni napor potreban za upravljačem i pedalama, dobra povratna sprega upravljača, stupac upravljača podesiv u dvije ravnine i udobno vozačko sjedište sprječavaju da se vozač umori čak i na dugim putovanjima.

Standardni predgrijač i dva grijača osiguravaju ugodnu temperaturu u kabini čak i u hladnim sezonama. 

Prostrana kabina

Vrhunska konfiguracija karoserije omogućava postavljanje operativnih sistema vozila van kabine. Bez buke, mirisa goriva ili dodatnog zagrijavanja od motora. Povoljan raspored svih sjedišta, dovoljno slobodnog prostora. Široka bočna vrata.

Podesivi stup volana i praktična instrument tabla

Udobno vozačko sjedište: stup volana koji absorbira energiju je podesiv po visini nagiba, HPS u osnovnoj konfiguraciji, sklopivi volan s optimalnim promjerom i debljinom, mogu se smjestiti opcijske tipke za upravljanje. Sigurna i praktična instrument tabla sadrži sve potrebne upravljačke sisteme, ima prikladnu konfiguraciju i lako čitljiv skup instrumenata. Obaveštavanje pokretanja prednje osovine nalazi se u instrumentnoj grupi.

Konfiguracija karoserije

Konfiguracija karoserije omogućava postavljanje operativnih sistema vozila izvan kabine. Bez buke, mirisa goriva ili dodatnog zagrijavanja od motora. Spremnik za pranje vjetrobranskog stakla nalazi se u odjeljku motora i upravlja se u kombinaciji s mehanizmom brisača. Vozilo se lako održava jer su svi operativni sistemi smješteni u motornom prostoru.

Sistem grijanja i ventilacije

Postoji unutarnji sistem za raspodjelu zraka u kabini i dodatni grijač u vozilima s drugim redom sjedišta, sprečavajući pregrijavanje ili smrzavanje kabine, putničkog prostora i karoserije, omogućava ugradnju klima uređaja kao tvorničke opcije. Sistem omogućuje elektroničku kontrolu klima uređaja s komandne ploče. Mali krug smješten je preko regulacijskog ventila grijača za povećanje temperature rashladne tekućine zimi. Koriste se grijač visokih performansi i ventilator s više nivoa bez buke.

Putnički prostor
Udobno radno mjesto vozača: sklopivi stup volana podesiv po visini u osnovnoj konfiguraciji, sklopivi volan s optimalnim promjerom i debljinom, gdje se mogu postavljati opcijske tipke za upravljanje. Sigurna i praktična instrumentna ploča sadrži sve potrebne upravljačke sisteme i ima zgodnu konfiguraciju s lako čitljivim instrumentnim sklopom. Indikator aktiviranja prednje osovine postavljen je u instrumentoj grupi. Sila primjenjena na papučicu kvačila je optimalna. Ručica za aktiviranje prednje osovine može se lako prebaciti sa vozačevog sjedala. Sjedište vozača može se podesiti u uzdužnom smjeru i pod uglom nagiba. Sva sjedišta su povoljno smještena, s dovoljnom količinom slobodnog prostora. Široka bočna vrata.

Efikasno osvjetljenje površine puta
Mogućnost istovremenog uključivanja dugog i kratkog svjetla pruža efikasan pregled puta sa vozačevog sjedišta.

Kuda dalje?

Tu smo da vam pomognemo, 24 sata dnevno, 365 dana u godini.